MARIZA

MARIZA

Supranumita de criticii din intreaga lume drept „noua regina a muzicii fado, Mariza va sustine primavara viitoare la Bucuresti un concert de exceptie pe data de 15 mai la Sala Palatului! Cu un repertoriu bine inradacinat in istoria clasica a muzicii fado, solista s-a remarcat inca de la debut, drept un artist de neegalat al carui stil puternic si voce distinctiva au cucerit intreaga lume. Prin sunetele magistrale specifice acestui stil de muzica, Mariza a reusit sa transforme povestile culturii traditionale portugheze, in adevarate legende muzicale ce au consacrat-o, devenind una dintre cele mai apreciate prezente artistice contemporane pe scena internationala de World Music.

ACREDITARI DE PRESA MARIZA

Imbinand poezia muzicii folk portugheze, cadentele arabice cu ritmurile africane si braziliene, Mariza a inceput sa cante de la o

In perioada 15 aprilie– 2 mai se primesc cererile de acreditare pentru concertul magistral al “Reginei Muzicii Fado” MARIZA, ce se va desfasura pe data de 15 mai la Sala Palatului din Bucuresti. Cererile de acreditare se vor trimite exclusiv online, prin completarea formularului electronic prezent aici (si pe pagina evenimentului de pe www.amphitrion.ro).

Pentru fiecare agentie de presa/publicatie/post radio – TV/website se pot trimite cereri de acreditare pentru maxim doua persoane, reporter si fotograf/cameraman. Vor fi luate in considerare doar cererile trimise in perioada mai sus mentionata.

Decizia finala legata de acreditari va fi luata alaturi de managementul artistului, aceasta urmand a fi comunicata ulterior pe adresa de e-mail a persoanei de contact. Numarul de acreditari este limitat, in sprijinul deciziei finale fiind necesara detalierea in formularul online, in limba engleza, a scopului pentru care este solicitata acreditarea, o scurta prezentare a publicatiei/postului, precum si mentionarea link-urilor catre orice materiale, stiri, articole etc publicate despre evenimentul in cauza.

Pentru orice alte detalii nu ezitati sa ne contactati.

Va multumim!

Imbinand poezia muzicii folk portugheze, cadentele arabice cu ritmurile africane si braziliene, Mariza a inceput sa cante de la o varsta foarte frageda, remarcandu-se pentru prima data in cadrul concertului de comemorare a celei mai cunoscute artiste de fado a acelor ani, Amalia Rodrigues. Povestea de succes incepe in anul 2001 odata cu lansarea albumului de debut „Fado em Mim” pentru care a primit nu mai putin de patru discuri de platina in Portugalia. La scurt timp de la debut, materialul a propulsat-o pe solista pe scena internationala de World Music, artista obtinand, doi ani mai tarziu, premiul BBC Radio 3 pentru Cel Mai Bun Artist European de World Music. Cel de-al doilea album, „Fado Curvo”, se dovedeste a fi un mare succes, atingand locul 6 in topul Billboard, Mariza devenind astfel artista cu cele mai multe vanzari din istoria muzicala a Portugaliei. In anul 2004, solista primeste premiul Asociatiei Jurnalistilor Straini din Portugalia, dar si distinctia European Border Breakers Award. In acelasi an, cu ocazia Jocurilor Olimpice din Atena, Mariza este invitata sa cante in duet alaturi de Sting, piesa „A Thousand Years”, aceasta fiind ulterior inclusa pe albumul oficial al Jocurilor Olimpice.

Cu o voce inconfundabila a carei putere ii permite sa interpreteze fiecare cuvant intr-o maniera expresiva unica, Mariza lanseaza in anul 2005 cel de-al treilea album de studio, „Transparente”, dand dovada unui repertoriu muzical bogat si de mare impact in spatiul artistic international. Doi ani mai tarziu, odata cu lansarea materialului „Concerto em Lisboa”, Mariza devine primul artist portughez din istorie nominalizat la cele mai importante premii muzicale din lume – Premiile Grammy. In 2008, Mariza lanseaza cel de-al patrulea album din cariera – „Terra”-  material ce include hituri precum „Alfama” si „Rosa Branca”, avand numeroase colaborari cu artisti precum Tito Paris, Concha Buika, Rui Veloso, Ivan Lins sau Dominic Miller. Anul 2010 reprezinta lansarea „Fado Tradicional”, album in care Mariza reafirma conexiunea cu stilul clasic al muzicii fado, intorcandu-se la creatiile celor mai reprezentativi compozitori din istoria  genului, precum Alfredo Marceneiro.

Mariza, diva internationala a muzicii fado, va concerta la Sala Palatului pe data de 15 mai 2014. Biletele vor fi disponibile incepand de joi, 19 decembrie, in reteaua magazinelor Diverta, Magazinul Muzica, libraria Mihai Eminescu, la casa de bilete a Salii Palatului si online, pe www.myticket.ro, la preturi cuprinse intre 85 si 215 lei