Al Di Meola – New World Sinfonia

Al Di Meola – New World Sinfonia

Al Di Meola este singurul artist ce a reusit sa depaseasca limitele chitarii si sa faca mai mult pentru a avansa instrumentul in sensul pur, cu o stapanire totala a diferitelor stiluri si o indemanarea pur si simplu uluitoare.” (Robert Lynch)

Cu o cariera impresionanta de aproape un sfert de secol, Al Di Meola nu este cunoscut doar pentru stilul de fusion-jazz experimental al carui promotor este, ci si pentru colaborarile de exceptie pe care le-a avut cu cele mai reprezentative figuri ale muzicii contemporane printre care se numara Chick Corea, Luciano Pavarotti, Paco de Lucia, Phil Collins, Santana, John McLaughlin, Jimmy Page, Stevie Wonder sau Jean Luc Ponty. Absolvent al prestigiosului Berklee College of Music (Boston), o adevarata “pepiniera” de genii jazz, Al Di Meola este pionierul unui nou stil de jazz instrumental contemporan alcatuit din elemente ce penduleaza intre muzica specifica a unui anumit popor (world music) si jazz, acest mix inovativ fiind brodat cu ritmuri latino si fusion. Chitaristul s-a remarcat inca de la inceputul carierei prin albumele „Land of the Midnight Sun” (1976), „Elegant Gypsy” (1977) si „Casino” (1978), devenind rapid unul dintre cei mai apreciati reprezentanti ai acestui stil. In anul 1974, Al Di Meola a debutat in alaturi de trupa lui Chick Corea – Return to Forever, colaborand cu aceasta pana in 1976 cand schimbarile radicale de componenta l-au determinat sa se indrepte catre o cariera solo. Astfel, chitaristul si-a continuat cariera explorand o diversitate de stiluri, in anul 1980 remarcandu-se inca o data printr-o colaborare de exceptie cu Paco De Lucia si John McLaughlin sub numele “Super Guitar Trio”. La inceputul anului 1996, Al Di Meola formeaza un nou trio impreuna cu Jean-Luc Ponty si Stanley Clarke, intitulat “The Rite Of Strings” aceasta colaborare fiind urmata de celebrul proiect “Al Di Meola New World Sinfonia″ alaturi de celebrii muzicieni din Argentina, Cuba si Israel, proiect care de altfel il va aduce pe artist si la Bucuresti pe 25 mai.

Talentul si contributia adusa muzicii si culturii internationale i-au adus chitaristului unele dintre cele mai prestigioase distinctii acordate de Guitar Player Magazine, Al Di Meola clasandu-se de patru ori pe primul loc in topul celor mai buni chitaristi de jazz ai tuturor timpurilor

ACREDITARI DE PRESA AL DI MEOLA NEW WORLD SINFONIA

Inscrierea pentru obtinerea acreditarilor media pentru evenimentul Al Di Meola New World Sinfonia se poate face incepand de astazi, 11 mai, online, prin completarea urmatorului formular de inscriere.

Acreditarile sunt strict rezervate membrilor presei. In sprijinul obtinerii deciziei finale, va rugam includerea unei scurte prezentari a publicatiei pe care o reprezentati in limba engleza, precum si o lista cu link-uri cu trimitere la articolele de promovare ale evenimentului.

Pentru fiecare publicatie, indiferent de natura sa (print, post radio/tv sau online), se poate trimite un numar maxim de doua cereri de acreditari: pentru reporter si fotograf/ cameraman. Data limita a inregistrarii cererii dumneavoastra de acreditare este 20 mai, toate cererile ce se vor incadra in aceasta perioada fiind luate in considerare, decizia finala urmand a fi luata ulterior alaturi de managementul artistilor.

Mai multe stiri despre Al Di Meola – New World Sinfonia